Ser du hva denne "Cobraen" er bygget på?
En gøyal blanding av stiler, eller helt feil. Her er nok meningene delte.
Ser du hva denne "Cobraen" er bygget på?

Ser du hva denne "Cobraen" er bygget på?

En uvanlig Cobra-replika til salgs for 80.000 kroner.

AC Cobra. Hvor mange replikaer har du ikke sett? Mange holder en høy standard, og prøver å legge seg så tett opp til originalen som mulig, mens andre kanskje tar litt lettere løsninger.

Bilen du ser her lå til salgs på eBay, og må sies å tilhøre den andre kategorien. For man trenger ikke å være ihuga BMW-entusiast for å kunne se at det er en BMW Z3 som ligger til grunn for denne Cobra-replikaen. Når det er sagt er dette langt ifra noen ille utført jobb, som i sin tid ble utført av et selskap kalt Classic Coachworks.

At bilen ikke er strøken er en helt annen ting, her trengs både ny lakkjobb og litt sårt tiltrengt TLC her og der for å få den virkelig fin igjen, men til gjengjeld var ikke prisen avskrekkende. 7950 Euro, eller sånn litt under 80.000 kroner kan ikke sies å være fullstendig galemattias. Eller er det for mye for en Cobra-replika som er bygd på en BMW og har det bayerske konsernets rekkesekser på 150 hk under panseret med 178.000 km på telleren?

Bilen ser kanskje best ut på skrå bakfra, hvor man ser klart og tydelig de karakteristiske svulmende Cobra-linjene. Rett forfra ser den også veldig Cobra ut, og for så vidt også på skrå forfra selv om det der begynner å bli en del elementer som ikke helt matcher, men midtseksjonen er klart og tydelig BMW Z3, og gjør det hele litt merkelig. Eller er det egentlig motsatt? At nettopp BMW-linjene kombinert med Cobra-linjene andre steder gjør bilen til noe virkelig unikt, og noe som skiller seg ut i jungelen av Cobra-replikaer der ute? Ikke vet jeg, men det var i hvert fall en person som likte bilen godt, for den ble relativt raskt solgt på eBay.