Skal det være en «Lamborghini» for 200.000 kroner?
Skal det være en «Lamborghini» for 200.000 kroner?
Skal det være en «Lamborghini» for 200.000 kroner?

Skal det være en «Lamborghini» for 200.000 kroner?

Noen har jobbet mye med å omskape en Toyota Supra til en Lambo-replika.

Det er mye kreativitet ute hos bilfolket, og ikke minst gjelder dette for de som ønsker å bygge seg en replika av diverse dyrt exotica. Lamborghini er en gjenganger for disse byggerne, og som donorbil benyttes alt mulig.

I Nederland stod denne bilen til salgs for 19.950 Euro på nettsiden Marktplaats, altså litt over 200.000 kroner. For den prisen får man en 1990 Toyota Supra med sin originale 3-liters 7M-GTE 235-hesters sekser, kombinert med original manuell kasse, men med på kjøpet får man også et karosseri som noen tydeligvis har brukt mye tid og penger på for å få det til å ligne på en Lamborghini Reventón.

Lamborghini Reventón var en spesialversjon av Murciélago, og ble vist på Frankfurt-utstillingen i 2007. Kun 20 eksemplarer ble laget. Med 650 hester og dramatisk styling inspirert av jagerflyet F-22 Raptor, fikk bilen mye oppmerksomhet. Noen i Nederland har tydeligvis likt stylingen så godt, at de ønsket å lage sin egen replika basert på Supraen man hadde i garasjen.

Som originalen er bilen lakkert i en matt grå farge, og foran ser man en aggressiv front med store luftinntak, mens det overalt er blitt kladdet på med nye paneler og sideskjørt. Selv om Supraen har frontmontert motor, har ikke det stoppet byggeren fra å skape en ny og forlenget bakdel for å gi inntrykket av at det sitter en midtmontert tolver under skallet.

Som så ofte med slike biler er ikke proporsjonene helt som de skal, og med et slitent interiør på kjøpet virket prisen i overkant optimistisk. Annonsen har nå utløpt, tilsynelatende uten å ha funnet noen kjøper, så ikke bli overrasket om bilen blir lagt ut for salg igjen om ikke så lenge.