Spinnvill BMW XM med 748 hestekrefter presentert
Distinkte røde detaljer gjør bilen enkel å skille fra en vanlig XM
Spinnvill BMW XM med 748 hestekrefter presentert

Spinnvill BMW XM med 748 hestekrefter presentert

Blir den kraftigste ikke-helelektriske crossoveren på markedet.

Ett eneste bilde har BMW vist frem, men det holder det. BMW XM kommer på markedet neste år, og flaggskip-utgaven blir deres BMW XM Label Red. Hele presentasjonen av bilen har enda ikke kommet, men tyskerne har bekreftet at bilen vil ha masse effekt. Sammenlignet med den vanlige XM-modellen vil Label Red ha 748 hestekrefter, mot 653, og 997 Nm dreiemoment mot 800 Nm på standardversjonen.

Effekten kommer takket være endringer i 4,4 liters V8 twin-turbo motoren pluss den elektriske motoren som kommer i bilen, og den blir utstyr med en åttetrinns automatkasse. Akkurat hvor mye kjappere fra startlinja Label Red vil bli er enda vanskelig å si, men XM sies å ha en 0-100 fart på 4,3 sekunder, noe som vil si at vi trolig skal under 4 sekunder for den batmobile-lignende SUVen.

Hva gjelder utseende så skulle det bare mangle at det kommer noen røde detaljer til på en «Label Red». Røde linjer vil gå rundt den massive grillen i front og rundt og langsmed sidevinduene. Standardutgaven på sin side vil komme i en gull-finish med en option om å farge disse svart med BMWs Shadow Line-pakke. Ellers finner vi også de røde detaljene på felgene, og for de med et ekstra godt øye vil du også merke at XM-logoen i grillen også har en rød finish. Interiøret er enda ikke vist, men kanskje ikke så overraskende melder tyskerne at også innvendig vil bilen vær svart med røde detaljer.

Så hvor mange skjorter kommer denne premium av en premium-bil å koste deg? I følge amerikanske priser så starter en vanlig XM på 159.000 dollar (1,72 millioner kroner) før utstyr, og om du da ønsker Label Red-utgaven må du nok plusse på enda litt til. 185.00 dollar er foreløpig utropspris i USA, altså nærmere 2 millioner kroner.