Splitter «ny» 1985 Camaro til salgs – Kun 17,7 km på telleren!
Splitter «ny» 1985 Camaro til salgs – Kun 17,7 km på telleren!
Splitter «ny» 1985 Camaro til salgs – Kun 17,7 km på telleren!

Splitter «ny» 1985 Camaro til salgs – Kun 17,7 km på telleren!

Du får det ikke mer urørt enn dette.

Hvor nytt får man egentlig noe som er nesten 40 år gammelt? Vel, denne 1985 Camaro IROC-Zen er vel det nærmeste du kommer. Bilen ble først funnet for 15 år siden. Da sto den i en lastebilcontainer hvor den hadde stått kun med standard leveranse-lengde på odometeret.

Hvor urørt er den? Vel visstnok så skal den ikke ha blitt preppet klar for forhandleren en gang. Bilen ble satt til side da den kom frem til forhandleren og ble aldri tatt ut av kontaineren. Da den ble funnet for første gang i 2008 hadde den kun 6 km på telleren. Siden den ikke ble preppet av forhandleren har den også de gamle kalkmarkeringene fra fabrikken i bakruten og i speilene. Utrolig! En hellig gral av en Camaro!

Ikke bare har bilen knapt rørt på seg, men alt av original plast som ble levert på bilen fra fabrikken i Norwood, Ohio, er fortsatt på plass. Bilen ankom forhandleren Palisades Park i New Jersey, hvor bilen ble solgt for første gang. Det skal sies at det er ikke tilfeldig at denne bilen er så godt ivaretatt. Den første kjøperen, Steve Liesch, spurte spesifikt forhandleren om å ikke preppe bilen før salg, da han selv visstnok hadde ståltro på at dette kom til å bli en klassiker som ville stige i pris.

Etter at kontaineren bilen sto i ble åpnet igjen i 2008, så byttet den eier fem ganger, før den nå har havnet i klørne til MS Classic Cars i Seekonk, Massachusetts. Ikke bare er den omtrent urørt, som naturligvis bidrar mest til prisen, men det er også en svært attraktiv utgave i utgangspunktet. Bilen kommer med en 5-liters V8 med fireports forgasser, og har en femtrinns manuell girkasse.

Den vakre svartfargen har en flott kontrast mot det grå interiøret. Av ekstrautstyr kan det nevnes at den har tonede ruter, targa-tak i glass, skivebremser rundt om, AM/FM radio med kasettspiller, samt klokke og grafisk EQ. Det originale klistermerket med utsalgspris står selvfølgelig på bilen allerede, og er på $16 338. Altså 176 000 norske kroner. Omgjort til dagens penger ville det vært 510 400 norske kroner.

Skal du dog ha deg en splitter ny, 40 år gammel, velutstyrt Camaro i dag, så må du nok ut med langt mer enn som så. MS Classic Cars har verdsatt bilen til $100 000. Altså nesten 1,1 millioner norske kroner. Forhandleren sier også at prisen er satt, og at de er mer en klare til å vente på riktig kjøper fremfor å være villige til å diskutere pris. Til syvende og sist er kanskje en slik bil verdt så mye?

Vil du se hele annonsen, så finner du denne her.

Du kan også se en video av bilen da den var i Ken Thwaits sitt eie for åtte år siden: