Supersjelden Nissan GT-R til salgs!
Splittede meninger om baklysene
Supersjelden Nissan GT-R til salgs!

Supersjelden Nissan GT-R til salgs!

Du kan sikre deg en av kun 19 eksemplarer produsert noensinne.

Nissan sin sportsbil GT-R har alltid vært noe av det tøffeste man kan kjøpe for penger, og da deres R35 kom i 2009 var det en ganske så verdig arvtager på den superpopulære Godzilla-modellen som de aller fleste hadde lagt sin elsk på fra før. Nå er en av de antageligvis sjeldneste og mest ettertraktede versjonene til salgs. En GT-R50. Dette er en couch-built bil fra Italdesign som ble vist i 2018.

Da den ble vist var det som en konseptbil, og designet som en 50-årsjubileumshyllest for Nissans GT-R-modell, derav navnet GT-R50. Nissan og Italdesign var først enige om å bygge 50 biler, men ryktene sier at på grunn av produksjonsvansker under pandemien og overraskende lite interesse for bilen så ble den kuttet etter 19 eksemplarer. Kanskje ikke så overraskende, da den hadde en pris på $1,165,000, som i dag tilsvarer nesten 12,5 millioner norske kroner.

Så hva er det egentlig som gjør denne bilen ti ganger så dyr som en vanlig R35? Åpenbart er det modifikasjoner til karosseriet, med mye ny aerodynamikk og et enda sintere uttrykk. Karosseriet er skulpturert for hånd, og taket er senket 54 millimeter. Bak har de re-designet de ikoniske baklyktene, lik det eller ei.

Men det er ikke bare utseendet som er forskjellig. Under panseret finner du en oppgradert 3,8 liter V6 med større turbo, forbedret innsprøytning, mer robust intercooler og nye luftinntak. Både veivaksel, stempel og rådene er omarbeidet, noe som gir 101 flere hestekrefter enn originalt. Altså til sammen omtrent 700 hestekrefter. Effekten er levert til et firehjulsdrift-system via en 6-trinns dual-clutch girboks. Bilen står på Bilstein dempere.

Ikke nok med det, så var det også tilleggsutstyr på disse bilene. Akkurat dette eksemplaret kommer med en hydraulisk bakvinge som kostet 35.000 dollar, og kommer i fargen Liquid Silver Metallic med Nismo Red detaljer, som for seg kostet 30.000 dollar ekstra. Så hva er prisen på denne herligheten nå? Vel, forhandleren skriver bare at du kan ta kontakt for pris. Det tyder vel strengt tatt på at verken jeg eller du har råd.