Syklist skrapet opp Ferrari F8 Spider leiebil – føreren må dekke skadene
Skjermdump hentet fra video av den aktuelle hendelsen
Syklist skrapet opp Ferrari F8 Spider leiebil – føreren må dekke skadene

Syklist skrapet opp Ferrari F8 Spider leiebil – føreren må dekke skadene

Det var en eldre syklist som skrapet opp superbilen i et lyskryss, men kom billig unna fra skadene på Ferrarien.

Hendelsen fant sted den 15.august i Shangai, Kina, da føreren av en Ferrari F8 Spider stoppet i et lyskryss. En eldre og handikappet mann som syklet på en elektrisk trehjulssykkel var uheldig og kom borti Ferrarien, noe som igjen førte til noen mindre skader på speilet på Ferrarien. I utgangspunktet en smal sak, men den eldre herren på sykkel fikk panikk. Han prøvde så å stikke av, men sjåføren av Ferrarien tok han igjen i et kryss like ved. Sjåføren tok så kontakt med politiet som etter kort tid kom til stedet.

Politiet tok forklaring fra begge to og krevde at den eldre herren skulle ta fullt ansvar, men sjåføren av Ferrarien hadde en annen ide. Han foreslo at syklisten kunne betale det han hadde mulighet til også skulle han dekke resten. Syklisten hadde 190 kinesiske yuan på seg som tilsvarer omtrent 300 norske kroner og ga en oppriktig unnskyldning for hendelsen. Skadene som ble påført bilen er estimert til å koste omtrent 147.000 norske kroner i kinesiske medier, noe sjåføren selv må dekke. Dette fordi han leide bilen for å prøvekjøre den og har dermed fullt ansvar for hva som skjer med bilen. Skadesummen høres noe overdrevet ut, men det er uklart om bilen ble påført andre skader enn de som synes på speilet.

Saken har gått sin seiersgang i Kina, ikke fordi det er så spesielt det som skjedde med bilen, men fordi sjåføren valgte å vise forståelse for den eldre herremannen.