Tidenes feteste bobil?
1968 Volkswagen Super Bugger
Tidenes feteste bobil?

Tidenes feteste bobil?

Det nærmer seg fellesferie, og da hadde en slik bobil vært helt perfekt!

Denne 1968 Volkswagen Type 2 «Bobla» ble bygget om til en bobil med et såkalt SuperBugger-kitt som bygger om bobla di til en fullverdig bobil. Den inneholder skap til ting og tang, et bord som kan legges ned og gjøres om til en seng, gardiner, en vask i rustfritt stål og en propanovn med to stekeplater med ventilator over. Utvendig er bilen lakkert i en lekker turkisfarge som går igjen på aluminiumskarosseriet selve boenheten er bygd av. Felgene er 14 tommer store aluminiumsfelger foran og 15 tommer bak, med trommelbremser på innsiden. Foran er det blitt montert en justerbar aksling, mens det er montert forsterkninger på demperene bak for å tåle den nye vekten av bilen.

Motoren er en flatfirer på 1,6 liter som er luftavkjølt. Denne har fått en Weber-forgasser og Edelbrock elektronisk tenning, og bilen er ustyrt med firetrinns manuellgir. Ut bak er det doble eksosrør med fire utblås. Innvendig er bilen trukket i hvitt skinn og har to kapteinstoler foran som en kan snu 180 grader. Det er takstige med bagasjegrind på toppen av selve camper-enheten, og bilen har takluke for belysning og lufting. Det to-eikers rattet har et ettermarkeds rattrekk og VDO-speedometeret går til 90mph, samt at det har en innebygd tankmåler. Det følger også med en god gammeldags rør-tv for oss som husker slikt. Kombinasjonen av det grønne gulvteppet og treverket er perfekt for de som ønsker at det skal se tidsriktig ut.

Super Bugger
Noen i Costa Mesa i California designet dette kittet og solgte det enten løst med plantegninger eller bygde om bilen for deg. Selve kittet passet til alle VW Type 2 fra 1961 til og med 1977, og det ble annonsert med at ombygningen skulle ta 60 timer. Du fikk med både instruksjoner og deler i et komplet kitt og kunne bestille både brosjyrer og bilder før du kjøpte kittet, slik at du var sikker på at du ville gjøre dette, samt vite hvordan det var skrudd sammen. Du kappet så alt fra torpedoveggen og bakover av bilen, slik at det bare var fronten som sto igjen. Rammen er av tre, med kryssfinergulvbord og ganske standard vinduer og inventar. Opprinnelig ville det ha vært to senger. Hovedsengen ved «kjøkkenet» og en hems over setene for barn.

Akkurat denne bilen ble solgt på Bring A Trailer for 27.000 amerikanske dollar, men det dukker til stadighet opp et og annet eksemplar, så ønsker du deg en slik gjelder det å følge med.