Topp 5 vakreste BMW - Kåret av BMWs egen designsjef!
Topp 5 vakreste BMW - Kåret av BMWs egen designsjef!
Topp 5 vakreste BMW - Kåret av BMWs egen designsjef!

Topp 5 vakreste BMW - Kåret av BMWs egen designsjef!

Vi fikk sjansen til å spørre mannen som leder BMWs designavdeling, om hva som er de vakreste BMW-modeller gjennom tidene. 

BMW har laget enorme mengder ikoniske biler opp gjennom årene, og det å velge ut de fem vakreste er en nærmest umulig oppgave. Men heldigvis har jeg overkvalifisert hjelp til oppgaven. BMWs designsjef Adrian van Hooydonk!

Den trivelige nederlenderen kunne du lese et stort intervju med tidligere her på Refuel:

I tillegg til dette materialet ble det også tid til litt andre spørsmål helt på tampen av intervjuet, som favorittdesign, og temaet: Hva er dine topp 5 BMW-design gjennom alle tider?

BMW 3.0 CSL

- Min all-time favoritt er 3.0 CSi eller CSL. Jeg mener det er en veldig elegant bil, og en veldig sporty bil. Den ser kvikk ut. Proporsjonene er veldig ulike hva vi ville gjort i dag, men jeg tror den har hele BMWs design-DNA i seg, og alle mine designere er enige i det. Når de ser den er alle enige om at den ser fantastisk ut.

BMW M1

- M1. Jeg elsker M1. Selvsagt. Den er jo tegnet av Giugiaro, så den er således en one-off litt på utsiden av den vanlige produksjonslinjen vår, men jeg elsker den fordi den er så klar og ren i linjene.

BMW 2002

- 2002. Personlig må jeg også si 2002.

BMW 328

- Fra de tidlige dagene tar jeg 328. Carozzeria Touring sin bil for Mille Miglia var en fantastisk flott bil.

BMW Z8

Her er vi kommet til intervjuets slutt, så jeg får bare kastet ut BMW Z8 som et siste forslag idet van Hooydonk reiser seg, noe han nikker bekreftende til.  Så der har du tidenes 5 flotteste BMWer, kåret av mannen med mer peiling på området enn kanskje noen andre på denne planeten.