Ukas bil – 1966 Ford Mustang
Ukas bil – 1966 Ford Mustang
Ukas bil – 1966 Ford Mustang
Ukas bil – 1966 Ford Mustang

Ukas bil – 1966 Ford Mustang

Ukas bil – 1966 Ford Mustang

En annonse i et AMCAR Magazine gjorde Thor Jørgensen søvnløs.

Det er sjeldent folk klarer å huske øyeblikket de først oppdaget at de hadde interesse for biler. Ofte har det alltid vært noe som fascinerte dem eller så var det et familiemedlem som var mekaniker. I Thor Jørgensens tilfelle var faren mekaniker. Det han derimot husker så tydelig som om det var i går, er da han for aller første gang så en AC Cobra. Da var han 12 år gammel og bestemte seg i det øyeblikket for at en slik ville han ha. Nå er det ikke slik at den drømmen har gått i oppfyllelse enda, men den ga grobunn for en sterk bilinteresse.

1966 Ford Mustang
For Thor Jørgensen var det ingen plan om å skaffe seg en entusiastbil sommeren 2002, for da skulle huset prioriteres. I et stille øyeblikk sitter han med AMCAR nummer 6 2002. I rubrikkannonsene står det annonsert en mattsvart 1966 Ford Mustang. I annonseteksten står det «slem og brutal bil». Denne annonsen fører til mange netter hvor Thor sliter med å sovne, han bare må ha den bilen.
- Jeg klarte ikke å la være og kort tid etter sto den parkert i gårdsplassen min.

Bilen var langt fra noe strøkent eksemplar å se på, men teknisk var den godt vedlikeholdt både i motor og drivverk. Originalt var Jørgensens bil en 289 V8. Denne ble byttet ut i 1999 med en 302 V8 som firmaet Kjell Kirkebakken & Co hadde frisert litt med blant annet aluminiumstopper, Cobra innsug og bunnpanne, skvalpeplate, en kvassere kam og Holly 600dp forgasser. 9 toms bakaksel med Detroit Locker, fuelcell samt traction bars og skjermbreddere var også montert.
- Jeg brukte bilen slik i et par år, men i 2004 fikk den en skade i fronten. Da dette skulle utbedres var det jo som det ofte er, en del overraskelser som ligger på lur. Derfor demonterte jeg hele bilen og begynte på en total restaurering. Det er vel gått med rundt 2500 timer i bilen for å få den slik den er nå. Da tar jeg med timene en kompis av meg brukte på karosseriarbeidet også. Samtidig byttet jeg til et Edelbrock innsug.

Bøllete look
Thor har alltid vært fascinert av Ford Mustang GT350R og ønsket å etterligne den looken. Bilen hadde jo allerede skjermutbyggere da han kjøpte den i 2002, derfor var det enkelt å gå for et stuk som var litt mer racingpreget enn de fleste går for.
- Jeg lakkerte bilen blanksvart, med blanke striper, men valgte å legge matt klarlakk. Jeg synes det er skikkelig kult. Også kledde jeg opp bilen med litt dekaler for å få til det stuket jeg ønsket. Bilen sto ferdig i 2012 og siden den gang har jeg brukt den fra alt fra cruising i Lillestrøm til dragrace. Når det er sagt så deltok jeg faktisk på dragrace med denne senest forrige helg og nappet med meg en andreplass der, så det er litt gøy, avslutter Jørgensen.

Ønsker du å legge inn din egen bil i Refuels garasje kan du gjøre det her.