Ultrace 2023 - Det viktigste bilshowet akkurat nå?
Ultrace 2023 - Det viktigste bilshowet akkurat nå?
Ultrace 2023 - Det viktigste bilshowet akkurat nå?

Ultrace 2023 - Det viktigste bilshowet akkurat nå?

«Ultrace» i Polen har blitt en av Europas desidert største bilshow, og mangler trolig sidestykke når det kommer til stance-biler.

I 2010 arrangerte Adrian Kapica det første biltreffet av typen som til slutt skulle ende opp som «Ultrace». Den gangen het det «RACISM», som skulle være en slags morsom vri på at det er racerbiler det gjaldt. Etter episoden med George Floyd i USA i 2020 bestemte de seg for å bytte navn til «Ultrace «for å distansere seg fra folk som reagerte på showets navn. Det er ingen tvil om at «Ultrace» har kommet langt siden sin spede start i 2010, hvor bare et knippe biler møtte opp. Nå er det et gigantisk show med over 1000 biler, digre områder med matservering, en driftingbane du som tilskuer kan se på, stands og leverandører av kule bildeler. Således er showet blitt en av de viktigste innstegsportene til bilhobbyen for bilinteressert ungdom.

Showet finner sted i den fjerde største byen i Polen, Wroclaw, utenfor fotballstadion Tarczyński Arena. Inne på det gigantiske området bugner det av biler fra hele verden. Folk har kjørt i timesvis med utstillingsbilene sine for å stille ut og det er flydd inn biler i containere. Det er nemlig en søknadsprosess å få stille ut bilen sin på Ultrace, dermed blir også nivået på bilene veldig høyt.

Selv om det er stor spredning i hvilken type biler det er på treffet, er trenden at det er lavt og har store felger. Selv gamle løpsbiler får et stuk som gjør seg bedre på et bilshow enn på en racerbane. Noe annet som også ofte går igjen er brede skjermer og folierte liverys. Polens tette bånd med tyskproduserte biler vises også godt, da spesielt av merket BMW. Det var nesten en E36 BMW på hvert hjørne i en eller annen utgave. Det var også en del japanske biler med høy standard, men det er kanskje på den amerikanske biten at bilshowet faller mest gjennom.

Alt i alt er «Ultrace» en opplevelse for deg som ønsker å se hva unge bilbyggere i Europa driver med, og du får et godt innblikk i kommende trender. Det er heller ingen tvil om at showet er populært, da begge dagene var utsolgt. Det førte til at det periodevis var såpass mye folk at du i enkelte områder på treffet gikk mer eller mindre i kø.