Verdensrekord! Kjørte 1 mile på 75,18 sekunder i revers!
Verdensrekord! Kjørte 1 mile på 75,18 sekunder i revers!
Verdensrekord! Kjørte 1 mile på 75,18 sekunder i revers!

Verdensrekord! Kjørte 1 mile på 75,18 sekunder i revers!

Toppfart? 85 kilometer i timen!

Guinness World Records har offisielt anerkjent Scot Burner som verdensrekordholder for raskeste mile kjørt (1,6 km) i revers. Rekorden ble slått 15. juni i år i Bowling Green, Kentucky, og forsøket ble gjennomført på Corvette museumet sin egen bane i en Corvette C7. Den knallsterke tiden var på 1 minutt og 15,18 sekunder, og Burner var oppe i hele 85,2 kilometer i timen underveis, og en gjennomsnittsfart på 72 kilometer i timen.

Se klipp fra forsøket her:

 

Burner startet sin karriere som ryggende testfører på Youtube i 2020, med kanalen «Always in reverse». Da startet han med sin egen 2016 Nissan 370Z som han nådde 72 kilometer i timen med. Filmen ble en hit, og han utforsket etter hvert flere modeller. I et tidligere forsøk forteller Burner at type bil har mye å si, men også at det var manuell. En C7 med automat hadde en innlagt fartsbegrenser på revers, mens C7 med manuellkasse ble kun holdt igjen av turtallsgrensen.

Den nye rekorden betyr at han slo den gamle rekorden på 97,02 med hele 20 sekunder! Men det var ikke bare enkelt. Burner hadde tidligere kun prøvd seg på kvartmila i revers, så å holde bilen på veien fire ganger så lenge er jo imponerende i seg selv. Så kan man legge til at rekordforsøket startet med en lengre sving, som gjør dette til den første gangen han har kjørt noe annet enn en rett strekke i et forsøk.

Banen som ble brukt var også viktig, ettersom at den ikke kunne gå i nedoverbakke for at forsøket skulle være gyldig. I tillegg ble bilen inspisert av en tredjepart for å kunne garantere at den var urørt original. Greg Waldron, direktør hos NCM Motorsports Park, hadde følgende å si om rekorden:
«Vi i NCM Motorsports Park ser på det som en ære å ha Scot sitt forsøk på Guinness World Record for raskeste mile i revers på vår bane. Det finnes ikke et bedre sted i verden å slå rekorden på i en Corvette, enn her i Corvettes eget hjem!».

Her er Scot Burners video fra da han testet C7 Corvette på sin Youtube-kanal: