Vil du ha den kuleste Camaroen i landet?
Snowflake mønster er herlig.
Vil du ha den kuleste Camaroen i landet?

Vil du ha den kuleste Camaroen i landet?

Steintøff Bandit Edition signert av Burt Reynolds skal selges på auksjon.

Det formelig pumper inn nyere Camaroer til Norge, noe som jo er gledelig i seg selv, men som på sikt også vil gjøre det vanskelig for Camaro-eiere å skille seg ut i mengden av Camaroer. Så hvorfor ikke gå for en Camaro som virkelig skiller seg ut? Som f.eks denne Camaro Bandit Edition fra Trans Am Depot, som bare ble laget i 77 eksemplarer.

Ideen bak bilen var enkel. Chevrolet Camaro og Pontiac Firebird var i alle år søskenbiler hos GM. Det vil si at de delte samme plattform, men fikk ulike karosseridetaljer for å skille dem. Mange har en soft spot for Firebird, og da kanskje særlig 1977 Pontiac Firebird Trans Am som ble kjørt av Burt Reynolds i den legendariske filmen «Smokey and the bandit» fra 1977 (bilene som ble brukt under innspillingen var 1976-modeller med 1977 front og bakende, slik at de så ut som 1977-modeller).

Så hvorfor ikke ta en nyere Camaro, og la den få frontlykter, baklykter, panserscoop, snowflake-felger og en del andre detaljer i stil med 1977 Trans Am? Som sagt så gjort, og resultatet ble en Camaro Bandit Edition, hvor kronen på verket er at alle bilene i serien på 77 ble signert av Burt Reynolds (77 eksemplarer var for å hedre 1977 Trans Am hvis du ikke har skjønt det enda). En fin hyllest til bilmerket Pontiac som GM dessverre avlivet i 2010.

Nå skal bil nummer 20 av disse 77 selges, og akkurat den bilen var med på en episode av Jay Leno’s Garage, takket være dens eier Gabriel “Fluffy” Iglesias’ (kjent komiker og storsamler av VW busser som også skal selge sin Dodge Challenger SRT Demon). Bilen har 1225 miles på telleren, og skal selges på Barrett-Jackson’s Las Vegas 2022 auksjon som går fra 30.juni til 2.juli.

Effekten fra 6.2-liters LSX V8 motoren er rundt 700 hk (ifølge episoden med Leno), og kreftene går til bakhjulene via en seks-trinns manuell girkasse. Interiøret har mange kule grafiske detaljer i tråd med bilens eksteriør og Katzkin seter i to-tone skinn og Hurst girspake. På panseret har man selvsagt «the screaming chicken», og dekalene går igjen flere steder på bilen. Kort fortalt er denne Trans Am Bandit Edition en tilnærmet ny 2015 Camaro med steinkul Trans Am-styling, og med på kjøpet får du diverse Bandit merch, som hatt, hansker og en duffle bag med Bandit logo. Bilen selges som No Reserve, så her kan man gjøre et godt kjøp. Da bilene ble laget ble de solgt for 115.000 dollar, så hva auksjonsprisen vil bli er vanskelig å si, men vi snakker nok fort 150.000 dollar. Men det er det kanskje verdt for å få den kuleste Camaroen i landet?