Ville du blitt sett kjørende i denne Mercedesen?
Ville du blitt sett kjørende i denne Mercedesen?
Ville du blitt sett kjørende i denne Mercedesen?

Ville du blitt sett kjørende i denne Mercedesen?

Noen custombygg er litt annerledes enn andre…

Det er som kjent mye kreativitet ute og går blant folk, og på eBay finner man litt av hvert som folk med litt for god tid har satt sammen. Som denne 1999 Mercedes-Benz CLK 320 Coupe som nå ligger til salgs for 2950 pund, eller sånn cirka 36.000 kroner.

Bilens britiske eier fra Willenhall i England, har tydeligvis forsøkt å omskape bilen til en slags Hot Rod-versjon. De fire karakteristiske frontlyktene (som ironisk nok er det kanskje styggeste designelementet på originalen) er beholdt, og går nå inn i gedigne frontskjermer i beste (verste?) trettitalls-stil. Grillen er mildt sagt gedigen, og stiller enhver ny Lexus eller BMW fullstendig i skyggen.

Skal det være en Lamborghini for 200.000 kroner? 

Det verste er imidlertid at det nye karosseriet sitter separat på toppen, slik at bilen blir voldsomt unødvendig høy. Tanken har kanskje vært å gi bilen trettitalls Hot Rod-proporsjoner, men det hele blir bare merkelig, og verre blir det jo lenger bak man kommer. Verst er kanskje den høye bakenden, som gjør at bilen får et foroverlent 70-talls stylte-stuk, godt hjulpet av de horrible bakskjermene, som er nesten like høye som dragster-style hjulene under dem. For å mismatche det hele fullstendig, er de mindre framhjulene originale med kjedelige Mercedes-originalfelger.

Kan vi friste med en hjemmelaget Lamborghini? 

Innvendig er det hele originalt og kjedelig, og således så langt unna Hot Rod som du kan komme. Ifølge selger er bilen «a one off vehicle, great for shows and events”. Han forteller også at målet var å skape en «comfortable custom», siden de fleste tradisjonelle Hot Roder er forferdelig ukomfortable på langtur. Triptelleren viser 120.000 miles, og under panseret finner du 3,2 liters V6 bensinsekseren på 218 hk, koblet til standard automatkasse. For den som søker noe totalt annerledes, er det mulig å trykke på «Make Offer» på annonsen. Vi blir ikke overrasket om det er et visst prutningsmonn å hente her…