Widebody Ioniq 5 – Et bevis på at bilhobby også kan være elektrisk?
Ferdig resultat!
Widebody Ioniq 5 – Et bevis på at bilhobby også kan være elektrisk?

Widebody Ioniq 5 – Et bevis på at bilhobby også kan være elektrisk?

Indonesiske Coga er klare for å masseprodusere body kitet.

Undertegnede ble positivt overrasket da Hyundai kom med sitt ganske spesielle design på det som i utgangspunktet skal være en ganske kjedelig elbil. Akkurat den hypen har vel strengt tatt gått over litt, men nå har indonesiske Coga Body Kit igjen skapt litt interesse. Ikke bare for Hyundais familiebil, men for håpet rundt at bilhobby og elbil fint kan sameksistere.

Denne lakserøde saken ble vist frem på Indonesian Modification Expo i Jakarta, Indonesias svar på SEMA, for et par uker siden. Widebody-kitet blir kanskje et lite smugtitt på hvordan bilmodifisering vil kunne se ut i fremtiden. Til tross for å se svært sint ut, er modifiseringen er gjort på innstegsmodellen av Ioniq 5, som kommer med 170 elektriske hestekrefter.

For mange var kanskje designet ganske aggressivt fra før, men for de som vil ta det et steg videre så meldes det altså at Coga allerede er i gang med produksjon av body kits for salg. Kitet består av breddere, front splitter, spoiler, fangere, sideskjørt og diffusor. For å fullføre looken er det montert et sett med superbreie Rotiform-felger på dekk fra Advan. I tillegg har bilen fått luftunderstell så den kan legges helt i bakken. Kitet i seg selv er kuttet opp i flere separate deler, og vil ikke utgjøre noen forskjell på bilens vanlige essensielle funksjoner.

Kitet gir unektelig bilen enda mer hot hatch følelse enn det bilen allerede hadde. Hva prisen på kitet blir, og når det er klart for levering i større skala, er enda usikkert, men det blir sagt at bestillinger ble gjort allerede under showet hvor den ble vist frem.

Det er kanskje ikke modifikasjonen som gir deg best rekkevidde, og er ei heller det mest praktiske for å kjøre på humpete norske veier. Men så er det heller ikke komfort som er grunnen til at man modifiserer biler. Kan dette rett og slett være starten på et aldri så lite elektrisk bilhobby-eventyr?

Se hele ombyggingsprosessen her: