Den skotske smeden hadde ikke råd til Corvette – lagde sin egen!
Bilen er bygget på Volkswagen Type 3.
Den skotske smeden hadde ikke råd til Corvette – lagde sin egen!

Den skotske smeden hadde ikke råd til Corvette – lagde sin egen!

Den bisarre Corvette-replikaen ligger nå til salgs!

Ved første, andre og tredje øyekast så er det vel noe som ikke helt stemmer med proporsjonene på denne bilen. Hovedgrunnen til det er at det er et replika-bygg, bygget på en Volkswagen Type 3 av en skotsk smed. Bilen har nå kommet til salgs på Facebook Marketplace, og utropspris er kun i overkant av 30.000 kroner!

Sjekk ut videoen av Kristian sin stance Corvette!

I salgsteksten beskriver smeden at han ikke hadde råd til en genuin Corvette Stingray, og bygde derfor sin egen. Panelene og karosseriet er håndlaget i stål, og man må kunne innrømme at noen av linjene på bilen faktisk ikke ble helt krise. Det er kanskje dog vanskelig å forsvare absolutt all jobben som er gjort. Men det ligger mye jobb bak, for ikke bare er stålpanelene laget etter beste skjønn, men det er også en Targa-utgave, som har gjort jobben enda mer intrikat.

Selv om utseende i det minste kan minne om en Corvette C3, så legges all tvil til side når man ser motorrommet. Her står den nemlig en luftkjølt Volkswagen-motor, som med all sannsynlighet låter langt fra like godt som sin adoptivsøster-bil med V8. Det blir også opplyst om at bilen trolig trenger en god service før den kan kjøres rent igjen. Det sier vel sitt at det er lagt plank foran hjulene i parkeringsplassen på bildet.

Les også: Mannen som reddet Corvette!

Bilen ble bygget for 30 år siden, og har stort sett blitt oppbevart på oppvarmet låve. Sånn sett kan man jo anta at bilen er greit tatt vare på. Den har også kun gått 48 000 kilometer siden den ble bygget, så vi kjører en drøy påstand om at den også er middels low-milage.

Les også:
Bygderaceren – 2006 Chevrolet Corvette C6 Twin Turbo

 Det er oftere at det blir noe feilproporsjonelt med replikabygg enn ikke, og det gjelder definitivt denne Corvette-etterligningen. Men ingen kan ta i fra den skotske smeden verken sin kreativitet eller arbeidsmoral. Ut fra bildene så ser det ut som det er et godt stykke arbeid som er lagt ned, og ikke minst tid. Hylles det som hylles kan!