Er ikke Dodges muskelbiler med forbrenningsmotor døde likevel?
Er ikke Dodges muskelbiler med forbrenningsmotor døde likevel?
Er ikke Dodges muskelbiler med forbrenningsmotor døde likevel?

Er ikke Dodges muskelbiler med forbrenningsmotor døde likevel?

Rekkesekser vurderes som erstatning til V8eren.

Dodge vurderer altså å forlenge forbrenningsmotor i muskelbil-æraen litt lengre. Som kjent har amerikanerne allerede vist frem sin helelektriske «E-muscle» bil, og de tradisjonelle muskelbilene Charger og Challenger skal avlives i løpet av 2023. Men i en pressebriefing forrige uke fortalte Dodges CEO Tim Kuniskis at de ikke utelukker at den nye æraen med muskelbiler fra merket kan komme med Stellantis sin «Hurricane» rekkesekser.

«Hurricane» ble lansert tidligere i år, og vil snart finne sin vei inn i Jeep og Ram. Biler som tidligere har hatt V8ere. Med sine 3 liter er den nye rekkesekseren omtrent halve størrelsen av den gamle V8eren, og har en lettvekts aluminiumsblokk, doble overliggende kammer, og twin turbo. Effekten er for øyeblikket på 406 hestekrefter, og dreiemomentet er på 610 Nm på standardmotoren, og 507 hestekrefter og 644 Nm på versjonen med litt mer krutt i.

Tallene i seg selv er jo slettes ikke verst, og med den lette vekten og smidd bunndel er det plenty av muligheter til å pushe mer ut fra denne motoren, ikke minst fordi den er designet for å kunne brukes med hybridløsning. Med det sagt, så betyr ikke dette at vi avblåser avlivningen av Challenger og Charger. Å bygge disse bilene til å passe rekkesekseren er ikke på bordet. Om motoren i det heletatt skal få plass et sted, så blir det i deres nye elektriske muskelbil «Charger Daytona SRT».

Tim Kuniskis forklarte vurderingene slik:
- Vi har vært åpne på at vår neste bil vil bli bygget på STLA Large-plattformen. Det er en multi-energiplattform. Jeg kan sette en forbrenningsmotor der, men det betyr ikke at vi kommer til å gjøre det. Vi lanserer nå en helelektrisk, og når den kommer på markedet tror vi at vi er på et svært attraktivt sted. Har vi mulighet til å putte en forbrenningsmotor der? Det er absolutt mulig, men kanskje kommer vi aldri dit.