Ny Toyota Celica?
Slik kan en potensiell Celica se ut
Ny Toyota Celica?

Ny Toyota Celica?

Styreformann i Toyota, Akio Toyoda, har enten forsnakket seg eller med vilje gitt det største hintet om at en ny Celica kan være planlagt for fremtiden.

Styreformannen besøkte tidligere i år Rally Hokkaido, hvor tidligere Toyotafører Juha Kunkkunen også deltok. Kunkkunen vant sin siste av totalt fire verdensmestertitler i rally i nettopp en Toyota Celica GT-four i 1993. Han var også en av førerne som mistet alle sine poeng det året Toyota ble tatt for å jukse i WRC med sin Toyota Celica GT-Four ST205.
- Jeg sier ikke bare dette fordi vi er på et rallyløp, men Kankkunen er «Mr. Celica». Nå kan dere alle tenke over hvorfor jeg bruker Kankkunen så mye. Se om dere kan gjette, sa Mr. Toyoda til Toyotas eget magasin «Toyota Times».

Les også: TRD Forever - Tore Leithes 1985 Celica Supra Turbo

Selv om Toyoda ikke sa det rett ut, så er dette det sterkeste hintet om en ny Celica på lenge. Senest i Mai 2023 uttalte Toyoda at han elsket Celicaen, hvor administrerende direktør i Toyota Koji Sato skøyt inn at han ønsket å gjenopplive modellen.

Les også: Japans Ponycar - 1972 Toyota Celica

Det japanske magasinet «Best car» har tidligere fått innsideinformasjon fra Toyota om at en ny Celica kunne være mulig.
- Hvis vi skulle starte nå, ville det vært en elektrisk sportskupé. Et moderne og oppdatert design ville vært kraftig, samtidig som den hadde blitt tilførte detaljer du kan finne hos tidligere Celica-utgaver, sa kilden til Best Car.

Artisten Theottle har tegnet et konsept av hvordan en mulig Celica kan se ut.