Tidenes mestselgende sportsbil blir elektrisk? – MX-5-konseptet vises snart frem.
Det nye hintet fra Mazda foran Japan Motor Show.
Tidenes mestselgende sportsbil blir elektrisk? – MX-5-konseptet vises snart frem.

Tidenes mestselgende sportsbil blir elektrisk? – MX-5-konseptet vises snart frem.

Mazda fastslår at de fortsatt vil passe på den lave vekten

Tidlig i desember i fjor kunne vi meddele at Mazda viste frem en sportslig konseptbil under sin strategipresentasjon frem mot 2030. Bilen gir klare vibber mot den ikoniske Mazda MX-5. Den siste helgen i oktober går Japan Mobility Show (Tidligere Tokyo Auto Show av stabelen, hvor konseptet skal vises frem fysisk for første gang.

Da presentasjonsvideoen vistes tidlig i desember i fjor var det mange vage hint om at konseptet vi så var en MX-5. Blant annet ble den vist frem rett etter bilder av de fire forrige generasjonene med MX-5. I tillegg er både design og størrelse forenelig med den ikoniske bilen. Så er spørsmålet om det er denne, og i så fall i hvilken utforming vi får se under JMS.

Mazdas nye teaser for JMS viser det som vitterlig ligner svært på det de viste i presentasjonsvideoen i fjor, så mye tilsier at konseptbilen, hva enn den nå er, skal vises frem om et par uker. Japanerne er dog fortsatt hemmelighetsfulle, så mer enn den nye teaseren gir de ikke ut.

Katu Matsue, sjef for drivlinjeutvikling i Mazda, sa følgende til Top Gear:
«Vi skal vise frem noe som symboliserer fremtiden, kreert av kjærligheten til biler».
Da han ble spurt om sine tanker rundt en elektrisk MX-5 sa han følgende:
«Det er en mulighet. MX-5ens hovedmarkeder er USA, Europa og Japan. Japan henger litt bak, men markedet skifter sakte mot elektrisk, så vi må tenke på det også. I løpet av 2030 kommer alle våre produkter til å ha noen form for elektrisk drift, men jeg kan ikke si noe spesifikt om vi kommer til å introdusere en MX-5 med el-drift foreløpig.

Det som virker å holde Mazda litt tilbake er problemet alle elbiler støter på. Vekt.
«Med tanke på utviklingstiden vi har, er det ganske kort tid. Jeg forventer ikke at kraften i pakkene vi leverer kommer til å bli to og tre ganger bedre i løpet av de kommende sju årene, selv om jeg tror de vil bli bedre.» sier Matsue, før han fortsetter med noe de aller fleste ønsket å høre:
«Vi vil ikke lage en tung MX-5. En MX-5 på 1,5 tonn vil aldri bli en MX-5».
Han forteller videre at MX-5 er et symbol for Mazda, og om den skulle bli elektrisk så er det viktig at den har en viss spesiell karakteristikk.

Så er det en elektrisk MX-5 som vises under JMS om et par ukers tid? Det fikk vi egentlig aldri svar på. Det er i det minste mye som tyder på at det kommer. Akkurat når, det vet vi dog stadig ikke.