Fargelegg verden i Porsche-farger!
Fargelegg verden i Porsche-farger!
Fargelegg verden i Porsche-farger!

Fargelegg verden i Porsche-farger!

Porsche og malingsprodusenten Backdrop med nytt, fiffig samarbeid.

Porsche har allerede sitt «paint-to-sample»-program, som lar kjøpere konfigurere lakken på sine nye biler i så å si hvilken som helst farge. Du kan til og med få din Porsche i samme farge som du har på din egen stue. Et nytt samarbeid gjør at nå kan du gjøre det motsatte. Male stuen i samme farge som bilen din!

 

For å fortsette feiringen av Porsches 75-årsjubileum har de startet et samarbeid med malingsprodusenten Backdrop. De vil nå tilby fire forskjellige klassiske Porsche-farger som du kan få i fremtidige malingsspann. Fargene innebærer Irish Green, Speed Yellow, Ruby Star og Riviera Blue.

  • Irish Green: Denne fargen ble først gjort tilgjengelig på Porsche 356C i 1964, og det var også fargen som ble valgt da Porsche lagde sitt eksemplar nummer en million i 2017, i form av en 911.
  • Speed Yellow: Den fantastiske gulfargen ble en del av 911-paletten i 1991. Knallgul har lang racing-historie, og dateres tilbake til 60-tallet, da racing-biler ble lakket i friske farger for at tilskuere skulle se de bedre.
  • Ruby Star: Fargen ble originalt kalt Rubystone Red, men endret etter hvert navn til Ruby Star. I likhet med Speed Yellow ble også Ruby Star tilgjengelig i 1991. Denne kunne du få på både 911, 928 og 944. En utvikling av fargen har blitt tilgjengelig i år.
  • Riviera Blue: Denne knallblå fargen ble lansert i 1994, og du kunne få den på både 911, 928 og 968. Fargen gav et moderne uttrykk til Porsches klassiske design.

Malingen blir kun mulig å kjøpe via Backdrops hjemmesider i herlig retro-designede bokser, og vil koste nesten 800 kroner før avgift for i underkant av fire liter. Som en smukk liten tilleggsgave får du også tilsendt en nøkkelhempe i lær farget i samme farge som malingen. Jubileumsmalingen blir kun tilgjengelig ut året.

For malingsentusiastene der ute så kan vi også notere oss at den kommer med 6% glans. Malingen er støvtørr på en time, og overmalbar etter 3-4 timer. Malingen stiller seg i rekken med flere overraskende samarbeid innen bilindustrien de siste årene. Se bare på samarbeid som Porsche hadde med Puma da de lagde sko, samarbeidet mellom Lexus, Adidas og Marvel da de lagde en RX 500h F Sport-spesialversjon, og Hot Wheels-klokken som koster 85 000 kroner.